12 септември, зала България   Новият главен гост-диригент на Софийската филхармония Саша

...
12 септември, зала България
 
Новият главен гост-диригент на Софийската филхармония Саша
Коментари Харесай

Саша Гьотцел дирижира първия концерт за сезона

12 септември,
зала " България "


 

Новият основен гост-диригент на Софийската филхармония Саша Гьотцел ще открие сезон 2019/2020 с Първа симфония от Густав Малер - титаничната творба, която слага началото на нов стадий в развиването на симфоничната музика. Специалистите настояват, че творбата е самобитна биография на младостта на композитора. То е измежду обичаните на австриеца Гьотцел, който единствено за няколко години се трансформира във любимец на родната аудитория с прочувствения си прочит на класическите творби.

Гьотцел е живописен началник и основен диригент на филхармоничния оркестър " Борусан " в Истанбул, с който е гостувал на интернационалните фестивали в Залцбург и " Би Би Си Промс ". Дирижирал е актьори като Даниил Трифонов, Юджа Уанг, Рудолф Бухбиндер, Мърей Парая, Максим Венгеров, Аркадий Володос, Дениъл Хоуп, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Анна Нетребко, Рене Флеминг и др. 
В биографията му са вписани участия като диригент на Филхармоничния оркестър на Канагава, Симфоничния оркестър на Бретан, Австрийско-корейския филхармоничен оркестър; гост-диригент на Симфоничния оркестър NHK, Мюнхенския симфоничен оркестър, Дрезденския филхармоничен оркестър, Националния оркестър на Франция, Израелския филхармоничен оркестър, Лондонския филхармоничен оркестър, симфоничните оркестри на Люксембург, Страсбург и Ванкувър. Активно взе участие и като оперен диригент на постановки в Мариинския спектакъл, Виенската национална опера, оперите в Анже, Нант, Монпелие и Рен.

На 12 септември Софийската филхармония подава ръка на детето знамение Ивайло Василев, който ще показа Концерт за пиано N9 от Моцарт. 11-годишният пианист към този момент обира аплодисменти от експертите поради своя гений. Той към този момент има забележителна сбирка от над 20 награди в влиятелни интернационалните състезания - Москва, Атина, Мюнхен, София, Брюксел, Мадрид, Астана (Казахстан), Усти над Лабем (Чехия) и други В биографията му участва и професионален студиен запис с оркестъра на Мариинския спектакъл. Първите стъпки на Ивайло с пианото са на 5-годишна възраст при Зорница Галева. От 2014 година учи пиано в НМУ " Л. Пипков ", измежду преподавателите му са и Людмил Ангелов, Василий Илисавский, Филип Раскин.

Билети за събитието се продават на касата на зала " България ", в мрежата на Eventim и Epaygo.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР